Főoldal Magamról Kineziológia Érdekességek Bach-virág esszenciák Árak Kapcsolat
     

Gyermekvárás és félelem

  1. Terhességi traumák
  2. Szülési traumák
  3. Szülés utáni depresszió
  4. Önbecsülés

Napjainkban az önbecsülés sokkal nagyobb jelentőségű az életünkben , mint sokan gondolnák. Összefüggésbe hozható vele a legtöbb pszichés probléma és lelki betegségek kialakulása melyek testi szinten (betegség formájában) is megjelenhet.

Már magzati korban is magunkba építjük a szüleinktől kapott géneken át és a felénk áramló érzéseken keresztül az érzelmeket, melyek jelzik, hogy mennyire fogadnak minket, mennyire vagyunk fontosak. Ez az alapja fejlődésünknek, erre épülnek a tapasztalatok, melyek formálják „hit”- rendszerünket és megmutatják, hogy környezetünk bízik-e a képességünkben, bátorítanak vagy kritizálnak vagy visszatartanak attól, hogy az életkorunknak megfelelő helyzetekben megpróbálkozzunk feladataink megoldásában. Összegezve magzati korunktól kezdve gyermekkorunkban a környezetünkben élő felnőttek erős hatást gyakorolnak testi, lelki és szellemi fejlődésünkre, érzelmeinkre így önbecsülésünkre is.

Kismamaként nagy a felelősség a születendő gyermek iránt. Terhesség alatt, még ha egészséges is vagy akkor is érdemes megvizsgálnod önbecsülésedet, hogy mennyire stabil, hogy magzatod az ehhez kapcsolódó pozitív magabiztosságot szívja magába. Ám amennyiben TE, mint kismama önbizalom hiánnyal küzdesz, félelmeid és szorongásaid vagy esetleg negatív viselkedési mintáid vannak NE ADD ÁT gyermekednek!!! Légy körültekintő, ne csak a fizikális környezetét (szobáját, ruházatát) teremtsd meg, figyelj a születendő kisded lelki tisztaságára is!

A FELELŐS TE VAGY!

Ezt így könnyű kijelenteni. A felelősség nem más mint okozás, elszánt törekvés egy cél elérésére az ellentétes vagy eltérő hatások ellenére is. A magunkra vonatkozó tudatos elképzelésünk, hogy kívánt ésszerű hatást érünk el. Csak azért tudunk felelősséget vállalni, amivel azonosulunk céljával és ismerjük a hatását.

"Neked sem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért..."
/Saint- Exupéry: A kis herceg/

Tudatában vagy, hogy a pozitív és negatív érzések (düh, harag, sértettség, szomorúság, félelem, kiszolgáltatottság stb.) amit várandósként átélsz, a születendő gyermeked magzati életben már lerakodik a sejtmemóriájában, megtapad a meridiánokban (energia) és ez negatív viselkedésmintákat vált ki.

Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segíteni tudjak Neked!

<< vissza az érdekességekhez <<