Főoldal Magamról Kineziológia Érdekességek Bach-virág esszenciák Árak Kapcsolat
     

A föld csakrái

Működésünk , fizikai- lelki- szellemi állapotunk a bennünk keringő bióenergiától függ, mely a meridiánjainkban kering. Ezek központjai a csakrák. A testünkben hét csakra található. Ezek állapota sok mindentől függ, többek között Földünk energiájától is , mely helytől függően változó. A kiemelkedően magas energiájú helyeket nevezzük a Föld csakráinak.


1. Muládhára-csakra
Gyökér csakra, bázis csakra, alap csakra, farközpont (gyökértámasz).

A Föld gyökércsakrájának tartott lélegzetelállító hegyhez turisták tízezrei járnak pozitív energiát és tudást magukba szívni. A hely a testi feltöltődést is biztosítja, azonban az elmélyülésre is tökéletes lehetőséget biztosít: a spirituális tanok szerint kiváló hely az előző életbeli rossz karma legyőzésére.


Shasta-hegy, USA


2. Szvádhisthána-csakra
Szakrális-csakra, hasi-csakra, szex-csakra, keresztközpont.

Peru és Bolívia határán, az Andok magashegyei között található a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, a Titicaca, melynek medrét a legenda szerint maga a lezuhanó Hold formálta. A különleges energiákkal rendelkező hely, melyet a világ szexcsakrájaként emlegetnek, a lehető legtökéletesebb pont a meditációra.


Titicaca tó, Peru/Bolívia


3. Manipúra-csakra
Solár- plexus (napfonat), köldök-csakra.

Az ausztrál vörös hegy sokak szerint a világ közepe: Földünk napfonatcsakrájával esik egybe, és az őslakosok hiedelme szerint is mágikus erővel bír. Uluru bolygónk legnagyobb egybefüggő sziklatömbjeként a világ egyik legtitokzatosabb helye.


Uluru, Ausztrália


4. Anáhata-csakra
Szív-csakra, szívközpont.

Még a Dalai Láma is elismerte, hogy a Föld szíve hazánkban, a gyógyító erejéről híres Dobogókőnél ver, itt húzódik ugyanis bolygónk szívcsakrája. Ha idelátogatsz, energiával töltődhetsz fel, a füledet a Rám-hegyen található Ferenczy-sziklához illesztve pedig a szívdobbanásokat is hallhatod.


Dobogókő, Magyarország


5. Visuddha-csakra
Nyak- csakra, torok csakra, kommunikációs központ.

Az indiai Kerala államban található Amritapuri az egyik legkeresettebb gyógyító helynek számít napjainkban. Itt él és tevékenykedik ugyanis az ölelő anya, a számtalan csodatételéről és ashramjának, közösségének lélekharmonizáló gyakorlatairól ismert Ammá.


Amritapuri, India


6. Ádnyá-csakra
Homlok-csakra, a „harmadik szem”, a tudás szeme, a belső szem
(a parancs-csakra).

Az amerikai Arizona államban húzódó, vörös és narancssárga homokkősziklákkal tagolt Sedona vidékét a világ legerősebb energiamezői között tartják számon. Ha idelátogatsz, számtalan sajátos kezelést igénybe vehetsz, emellett élvezheted a meditáció és a táj látványának nyugtató erejét.


Sedona, USA


7. Szahaszrára-csakra
Korona-csakra, fejtetőközpont
.

A Himalájában található, páratlan szépségével szemet gyönyörködtető Kailash-hegyre a buddhisták szent helyként tekintenek, köszönhetően az itt húzódó energiavonalaknak. Hitük szerint itt található a világ koronacsakrája is.


Kailash-hegy, Tibet


Forrás: Érdekesvilág

<< vissza az érdekességekhez <<