Főoldal Magamról Kineziológia Érdekességek Bach-virág esszenciák Árak Kapcsolat
     

Bach-virág esszenciák

Munkám során a korrekcióknál én használom az esszenciákat. Nemcsak munkám során, hanem saját magamon is tapasztaltam meglepően gyors is pozitív hatását. Sose gondoltam volna, hogy növények speciális módon kivont esszenciájával ilyen mély hatást lehet gyakorolni az érzelmekre és ezen keresztül teljes szervezetünkre.

Az esszenciák megteremtője Dr. Edward Bach (1886-1936) Moseley-ben született, rézöntő család elsőszülött fiaként. Fiatalkori álmát megvalósítva orvosként dolgozott. Közben nagyon sok időt töltött az emberek megfigyelésével, rájött, hogy lelkiállapotuk mennyire kihat fizikai állaputokra, egészségükre. Alapvető célja volt segíteni embertársain és nagy alázattal élt. Idővel rájött, hogy az orvostudomány nem veszi figyelembe az ember lelkiállapotát, holott ezek szoros összefüggésben vannak a betegségekkel. Elkezdte kifejleszteni virágeszenciáit.

Rájött, hogy az emberi természettel analóg rendszerek megtalálhatók a természetben is, így elkezdte figyelni a növények jellemzőit, előfordulásukat, szerkezetüket, miben hasonlítanak egyes emberi tulajdonságokra. Így jutott el az esszenciákig. Élete végéig 38 esszenciát gyűjtött.

Edward Bach munkája során a hasonló a hasonlót gyógyítja elvet alkalmazta, (A hasonlót a hasonlóval elv lényege a fizikában is megtalálható, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés kioltja egymást.)

Kezeléseim során az esszenciák alkalmazása, valamint a hozzájuk tartozó pozitív megerősítések felolvasása mélyen a tudatalattiban fejtik ki áldásos hatásukat. Ezzel is támogatva a testi, lelki és szellemi harmónia elérését.